Artikel: IMMUNE BOOSTING BLACK ELDERBERRY = ROSE TRUFFLES
IMMUNE BOOSTING BLACK ELDERBERRY = ROSE TRUFFLES

IMMUNE BOOSTING BLACK ELDERBERRY = ROSE TRUFFLES
Er gaat niets boven het combineren van immuun versterkende plantaardige producten met de heerlijke tonen van chocolade. Hier verwerken we onze BLACK ELDERBERRY Elixir in fantastisch verfijnde cacao voor een stemming verhogend effect, samen met de delicate en hart openende tonen van roos. Onze supergezonde (en vegan!) Vlierbessenelixer bevat Skulcap (Gildkruid)* vanwege de antivirale effecten, de longondersteuning van Cordyceps, de ontstekingsremmende kracht van Reishi, de griep- en virus bestrijdende Maitake en Shiitake, en natuurlijk de immuun versterkende Vlierbessen.
*Skulcap (Gildkruid). Skulcap (Glidkruid) behoort samen met basilicum, munt, rozemarijn, salie, marjolein, oregano en andere bekende culinaire kruiden tot de lipbloemenfamilie.
De belangrijkste werkzame bestanddelen van glidkruid zijn:
- Flavonoïden, zoals scutellarine en wogonine
- Bittere iridoïden, voornamelijk catalpol
- Tannines
- Vluchtige oliën
We hebben hieronder een overheerlijk recept met rauwe en biologische cacao (70%) en vlierbessensiroop (BLACK ELDERBERRY Elixir). Genieten en supergezond voor je!
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Tijd: 2 à 3 uur in de koelkast
- Porties: 14
- Niveau: Gemakkelijk
Ingrediënten:
- 180g beste kwaliteit 70% pure chocolade
- 125g kokosroom (zie bereiding)
- 1 el pure ahornsiroop of honing
- 2 el zwarte vlierbessenelixer ( BLACK ELDERBERRY Elixir)
- 2 theelepels rozenpoeder ( ROSE | Love + Serenity)
Bereiding/instructies:
- Begin met het fijnhakken van de chocoladereep 70%. Deze stap is erg belangrijk en is de belangrijkste stap om dit recept te perfectioneren. Je kunt de chocolade raspen als je dat wilt. Hoe fijner je de chocolade hakt of raspt, hoe beter.
- Doe de chocolade en de vlierbessen elixer in een kleine hittebestendige kom (ongeveer 1 à 1,5 liter inhoud is perfect).
- Voeg de kokosroom en ahornsiroop toe aan een kleine steelpan. Breng op een laag vuur bijna aan de kook, zodra je een paar grote bubbels ziet vormen, zet je het vuur uit en giet je het meteen over de chocolade en vlierbessen elixer in de hittebestendige kom van 1 à 1,5 liter. Laat precies 2 minuten staan en gebruik dan een garde om het snel door elkaar te roeren. De chocolade zal smelten en er zal zich een gladde, zijdezachte ganache vormen. Voeg het rozenpoeder toe en meng het geheel nogmaals goed door elkaar met de garde.
- Plaats de kom in de koelkast voor 2 tot 3 uur, of totdat het stevig genoeg is, en rol het mengsel dan in balletjes van ongeveer 1 eetlepel groot. Als je wilt dat de balletjes even groot zijn, gebruik dan 20 gram per stuk (zo maak je dan 14 balletjes van 20 gram).
Onze Vegan Black Elderberry Syrup bevat krachtige antivirale middelen die je longen beschermen en goed zijn voor je immuunsysteem. Het bevat o.a. Reishi, Cordyceps, Shiitake, Maitake en Skullcap Baikal! Zie dit dus als een superconcentraat dat kan worden toegevoegd aan elke elixer, aan je voedsel of als functioneel dessert naar keuze (zoals deze) Veel eetplezier!