Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: 5 acné mythes

5 acné mythes

Er is gewoon ZOVEEL verschillende informatie over acné, het is moeilijk om te weten waar je moet beginnen, wat je moet geloven en of het echt voor JOU gaat werken (vooral als je het gevoel hebt dat je alles al geprobeerd hebt). Het is … vermoeiend.

Laten we daarom vandaag een aantal veelvoorkomende acné mythes ontkrachten die jou misschien weerhouden van een heldere huid.

MYTHE ÉÉN:

Acné is een topisch probleem met topische oplossingen.

Studies tonen aan dat acné van binnenuit komt - specifieke hormonale disbalans, ontstekingen, disbalans in de darmen, slechte ontgifting van de lever en nog veel meer - en dat je voeding een aanzienlijke invloed heeft op elk van deze hoofdoorzaken.

De sleutel tot een heldere huid begint van binnenuit.

MYTHE TWEE:

De beste manier om de oorzaken van acne aan te pakken is met hormonale anticonceptie, anti-androgenen, of antibiotica.

Deze medicijnen kunnen geweldige resultaten opleveren... maar ze zijn helaas tijdelijk. Het komt vaak voor dat puistjes terugkeren nadat je met deze medicijnen bent gestopt, omdat deze medicijnen je lichaam niet  in balans brengen of de onderliggende oorzaken van acné genezen. Het zijn ‘pleister’-oplossingen die de symptomen verdoezelen en soms ook ongewenste bijwerkingen hebben.

De oplossing ligt in het identificeren van de hoofdoorzaken van je acné en er dan aan werken om ze te verhelpen door gerichte aanpassingen in je dieet en levensstijl die geworteld zijn in de biologie van onze huid en ons vrouwenlichaam.

MYTHE DRIE:

Omdat de oorzaken van acne meestal van binnenuit komen, is topische huidverzorging niet belangrijk.

Absoluut niet! We hebben zowel de interne als de externe verzorging nodig. Want net als voedingsmiddelen kunnen ze de acné verergeren door irritatie, ontsteking en verstopping... of juist helpen om de acné in balans te brengen, en te verzachten.

 MYTHE VIER:

‘Clean eating’ is de remedie tegen acne.

‘Clean eating’heeft tientallen definities, meestal niet gericht genoeg om de oorzaken van acné, die van binnenuit komt, echt te verhelpen - om je hormonen in balans te brengen, je darmen te genezen, ontgifting en levergezondheid te stimuleren.

Bovendien kunnen sommige diëten acné juist erger maken door de bloedsuikerspiegel (en dus acne-veroorzakende hormonen) omhoog te stuwen! Zo ironisch, maar erg waar.

Hoewel ‘clean eating’ een goed begin is, hebben we een meer gerichte aanpak nodig om je acné te genezen.

 

MYTHE VIJF:

Natuurlijke huidverzorging =  acné-veilige huidverzorging.

Clean & green beauty, betekent NIET dat ze je poriën niet verstoppen, of irritatie en ontstekingen veroorzaken, en zo je puistjes veel erger maken.

Elk ingrediënt heeft een ander ‘vetprofiel’, producten met kokosboter zijn een absolute afrader, omdat deze een hele hoge waarde heeft en dus de huid kunnen verstoppen.
Laat je adviseren door een specialist.

 

Read more

BLUE BUTTERFLY ROSE LATTE

BLUE BUTTERFLY ROSE LATTE The energy of a new season is full of creative power. We love drinking blue and green herbal drink as the seasons shift, to nourish, revitalize and heal us. The c...

Read more